slots

Steam Tower

NetEnt har lanserat sin senaste spelautomat. Alla ni som är sugna på ett äventyr i steampunkens tecken med ett innovativt freespin-läge och vinster på upp till 3 miljoner kronor bör nu spana in detta nya spel lite extra. Vi har provkört Steam Tower under dagen och självklart delar vi med oss av våra tankar till er.

Steam TowerSteam Tower i korthet

Utvecklare: Net Entertainment

  • Tema: Steampunk och drakar i en härlig blandning
  • Hjul / rader: 5/3
  • Antal insatslinjer: 15 fasta
  • Teoretisk återbetalning: 97,0%
  • Högsta möjliga vinst: 3 miljoner kronor
  • Specialfunktioner: multiplikator, freespins och stacked wilds
  • Tema och grafik

Steam Tower bygger alltså på steampunk, som är en populär genre inom science fiction. Steampunk brukar blanda avancerad teknologi med fantasy-element och 1800-talsdetaljer, och denna spelautomat passar i väl i den mallen. Här hittar vi harpuner, kugghjul i mässing, ångande maskiner och en drake som snöpligt nog gått och snott vår hjältes dam.

Som den karlakarl vår hjälte är får han givetvis bege sig på jakt efter draken, vilket innebär att han måste klättra upp för ett enormt, ångande torn. En enkel men effektiv premiss som funkar utmärkt med själva spelmekaniken och specialfunktionerna.

Specialfunktioner i Steam Tower

Mycket av spelets specialfunktioner kretsar kring själva tornet. När du lyckats aktivera freespins, vilket du gör genom att få en stacked wild som täcker ett helt hjul, börjar freespin-läget. Detta läge kan närmast ses som ett bonusspel i sig – lite som i South Park Reel Chaos. Varje gång du vinner under freespins klättrar den mustaschprydda hjälten en nivå upp i tornet. Efter tre nivåer ökar spelets multiplikator.

Lyckas du ta dig hela vägen upp kommer alla vinster multipliceras med 7 – du vinner alltså 7 gånger så mycket för varje symbolkombination som du gör i spelets grundläge. Spelet bjuder även på en vanlig wild-symbol som kan ersätta alla andra symboler.

Vinster

Spelet har en imponerande teoretisk återbetalning på hela 97,0%. Den mest värdefulla av de ordinarie symbolerna är den röda draken, som ger upp till 2000 mynt per insatslinje i grundläget, och upp till 14 000 mynt per insatslinje under free spins. Den högsta enskilda vinsten du kan kamma hem i Steam Tower ligger på stabila 3 miljoner svenska kronor, förutsatt att du spelar med högsta myntvärdet.